Monday, August 10, 2009

S-a inchis

In ultima vreme functiona in Romania, dar nu numai, o pravalie care vindea societatii produse cu etichete contrafacute si termene de valabilitate expirate. Preturile erau foarte piperate insa cu toate astea lumea se inghesuia sa le cumpere. Erau ambalate foarte frumos, cu funde mari, stralucitoare, facute parca sa-ti ia ochii. Pareau aduse din strainataturi, erau usor de procurat si nu trebuia sa stai la coada si nici sa astepti cine stie cat sa le primesti.

Vizitai produsele online, te inscriai, iar apoi, cand venea vremea, primeai acasa o instiintare prin care-ti erau livrate data si ora la care trebuia sa te prezinti pentru a-ti ridica comanda precum si o lista de lucrui pe care trebuia sa le aduci la tine ca totul sa mearga asa cum ambele parti isi doreau.
Pravalia era foarte bine si permanent aprovizionata cu tot ceea ce ti-ai putea dori.

Vroiai sa fii cineva? Nici o problema. Te programau pentru o anumita data, te duceai cu ce ti se spusese sa vii si apoi asteptai. Dupa circa 1-2 zile erai anuntat daca transplantul de creier a reusit (in 99% din cazuri reusea, nu ca in medicina de stat unde doctorii nu sunt suficient de bine pregatiti si...motivati). Mergeai apoi sa ti se dea actul care atesta ca de azi ZZ/LL/AAAA ai CREIER si...puteai sa iesi mandru si fericit pe strada.

Cu un sediu nu foarte mare, magazinul avea un numar exorbitant de clienti, fapt pentru care profitul era pe masura. Desi toate directiile de autorizari stiau modul in care magazinul functiona, se punea problema cum sa inchizi o asa mare masinarie de facut bani? Simplu: nu poti.


Si uite asa, ani de-a randul pravalia lu' Spiru din Haret a functionat de minune. Totul pana cand, intr-o zi in care nori negrii s-au abatut asupra locului, a venit o muiere, mai a dracului decat toate celelalte de pe fata Pamantului, care s-a pus ca un ghimpe in coasta batranului Spiru si i-a spus :


- Bre mosule... Apai pe mine nu ma intereseaza banii matale, ca uite asa s-a umplut lumea de pitipoance si baietasi de cartier. Eu iti inchid pravalia!

Degeaba incercara o multime de oameni sa o imbuneze. I-au explicat dansei ca afacerea mosului e una profitabila pentru toata lumea si ca fara ea tuturor le va fi mult mai greu insa toate rugaminile fura in zadar.


Fabrica de creiere s-a inchis si speram ca va ramane asa.

1 comment:

  1. se putea altfel ? http://morar.catavencu.ro/2009/08/11/cine-e-aurelian-bondrea-seful-de-la-spiru-haret-dosarul-de-cadre/

    ReplyDelete